Recura - Hälsa & Utveckling - John Åström - 070-233 27 64 - John@recura.se

FAQ

Hur går en behandling eller coachingsession till?

Svar: När du kontaktar mig så kan jag oftast avgöra vad som kan vara det bästa tillvägagångssättet för dig. När vi sedan träffas så kanske det dyker upp ny information som gör att vi ändrar planen något vad gäller vilka metoder som  är bäst för dig, hur ofta vi kan behöva träffas osv.

För att se specifik information om hur respektive behandling, alt. Energicoaching, går till klicka på följande länkar: A2000Quantum-TouchAllergy AntidotesEnergicoaching.

Hur många gånger behöver jag gå hos dig för att uppnå X?

Svar:  Den går inte att ge något exakt svar på den frågan, eftersom det beror på så många olika faktorer. Generellt kan man dock säga följande:  när det gäller behandling så ju mer allvarligt och ju längre du haft ett problem desto längre tar det innan du blir bra och vice versa. Detsamma gäller med Energicoaching: ju större förändring/mål du vill uppnå desto längre tar det. MEN det förekommer också, relativt ofta, undantag till denna tumregel. Exempel: svår allergi försvinner på 1 behandling, 45 år gammal wiplashskada försvinner på 2 behandlingar, 20 års sömnproblem är ett minne blott efter 3 coachingsessioner m.m.

Vidare så beror antalet gånger också på hur stor förändring du nöjer dig med; kanske är du nöjd med att känna dig en aning gladare eller så kanske du vill ha en mer genomgående förändring så att glädje och positiva känslor blir ditt nya sätt att leva.

När det gäller akupunkturbehandling av ögonproblem/sjukdomar så följer man ett specifikt schema med två behandlingar per vardag i två veckor, dvs. totalt 20 st behandlingar.

Generellt sett så finns det tre saker som kan korta ner antalet sessioner du behöver:

1. Täta behandlingar. När det gäller t.ex. smärtbehandling av en kronisk smärta så kan man uppnå snabbare och bättre resultat med täta behandlingar till en början för att sedan glesa ut dem. Det kan betyda flera behandlingar första veckan för att kraftfullt stimulera kroppens egna helande förmågor.

2. Kombinationsbehandlingar. Jag har upptäckt att genom att kombinera två och ibland tre metoder så kan klienten ofta få en bättre effekt än om hon/han tar dessa behandlingar separat (dvs. det uppstår en sk synergieffekt), vilket kan leda till att det behövs färre behandlingar totalt. T.ex. om det ligger negativa känslor bakom en kronisk smärta så kan en kombination av EFT och Akupunktur 2000 vara utmärkt. Dessutom erbjuder jag en rabatt på dessa behandlingar, så av dessa anledningar kan jag starkt rekommendera kombinationsbehandlingar!

3. Hemövningar. Genom att göra speciella övningar (oftast EFT-relaterade) hemma mellan coachingsessioner eller behandlingar så kan du både snabba på och förstärka de resultat du redan fått!

 

Finns det några vetenskapliga bevis för de metoder du använder?

Svar: Sakta men säkert börjar det att göras mer och mer forskning på dessa metoder, men mycket återstår att undersökas. Anledningarna till detta är flera, bl.a. ovilja från forskarhåll att befatta sig med något som de saknar referensram för och som de inte förstår, risken att bli förlöjligad av forskarkollegor, brist på pengar m.m. En annan anledning är helt enkelt att man som utövare ser i fall efter fall hur verkligt bra dessa metoder är, det råder ingen som helst tvekan att de är effektiva, och därför är man inte särskilt brydd att vänta tills någon forskare ska bekräfta de resultat man redan har erfarenhet av. Inställningen är helt enkelt att de personer som är intresserade av att prova kan själva uppleva och dra nytta av resultaten. Det är ju också den viktigaste formen av bevis; att du själv kan uppleva en förbättring! När dessa nöjda kunder sen berättar om sina resultat så är det den bästa formen av erkännande en viss metod kan få. Läs mer om olika kunders erfarenheter.

När det gäller EFT kan du läsa på EFTs hemsida om forskning och experiement kring EFT:

http://www.emofree.com/ArticlesCat.aspx?id=22

Om Akupunktur 2000 skriver grundaren av denna metod, John Boel, i boken ”Framtidens medicin”:

”Så kallad vetenskaplig forskning i akupunktur är svår att genomföra, eftersom akupunktur alltid har någon slags verkan, även när man inte träffar punkten exakt.

Därför har vi utfört en jämförande forskning eller ett pilotprojekt, om du vill./.../För att undersöka vilken akupunkturmetod som är bäst, kom sex akupunktörer överens om att genomföra ett pilotprojekt.

De valde en åkomma, som är svår att behandla framgångsrikt, såväl läkarmässigt som med alternativbehandling. De valde att behandla patienter som fått en så kallad pisksnärtskada eller whiplash, som det heter på engelska. /.../De tidigare nämnda sex akupunktörerna behandlade var och en 10 patienter i en månad. Varje patient fick 14 behandlingar, och akupunktörerna använde olika metoder.

Alla 60 försökspersonerna hade haft sin pisksnärtskada i minst ett år, under vilket det inte hade blivit någon förändring i deras tillstånd. Smärtorna och de andra obehagen hade alltså inte ändrat sig på minst ett år.

Det sämsta resultatet uppnåddes med symptom-akupunktur, där bara 20% hade stor förbättring, 40% liten förbättring och 40% ingen förbättring. Med Klassisk Kinesisk akupunktur hade 40% stor förbättring, 20% hade liten förbättring och 40% ingen förbättring. Det bästa resultatet uppnåddes med de patienter som behandlades med Akupunktur 2000: 60% stor förbättring, 20% förbättring, 10% liten förbättring och 10% ingen förbättring. 80% av försökspersonerna som blev behandlade med Akupunktur 2000 uppnådde alltså vad man på läkarspråk kallar en signifikant (betydande) förbättring.” (John Boel, ”Framtidens medicin”s. 51-52)

”Med rätt tillvägagångssätt hjälper vi över 95% av alla smärtpatienter, drygt 80% av de patienter som lider av olika kroniska sjukdomar och omkring 70% av de ögonpatienter som fått veta att ”detta får du leva med”, alltså så kallade obotliga ögonpatienter.” (John Boel, ”Framtidens medicin”s. 27)

Allergy Antidotes

Dr. Penny Montgomery and Dr. Margaret Ayers genomfört två banbrytande studier som har stor relevans för behandling av allergi-liknande reaktioner på olika ämnen. Genom att använda realtids-EEG upptäckte de att speciella hjärnvågsmönster uppstår när en person utsätts för något som hon/han är känslig/allergisk mot. I den första studien bevisade de framgångsrikt att hjärnvågorna återgår till de normala efter behandling med NAET (Nambudripad’s Allergy Elimination Technique) – en metod som är lik Allergy Antidotes. Vikten av denna forskning är inte bara att den dokumenterar att hjärnvågorna påverkas av ett ämne man är överkänslig mot, utan också att den visar på effektiviteten av behandlingen. Den andra studien dokumenterar förändringar i hjärnvågsmönster när försökspersonen enbart håller ett sk ”energifrekvensrör” som innehåller en substans mot vilken han eller hon reagerar på. Detta illustrerar effektiviteten av energifrekvensrören för att upptäcka och behandla överkänslighetsreaktioner. 

Vad är det sk. Apexproblemet?

Det är en term man använder inom EFT för att beskriva det rätt vanliga fenomenet att när en person upplever en [drastisk] förbättring efter att ha använt EFT så försöker personen i fråga hitta alternativa förklaringar till varför förbättringen skedde. Det kan vara förklaringar som att ”det var nog inte så stort problem”, ”jag blev distraherad av knackandet och därför har jag tillfälligt sluta tänka på problemet” etc. Anledningen till att detta sker kan vara att när man använder EFT från början så ligger det så pass långt utanför ens referensramar att man helt enkelt inte kan tro att det fungerar och särskilt inte att det fungerar så fort.

Som klient är det bra att känna till Apexproblemet för att coachingprocessen vara så givande som möjligt.

Vad är skillnaden mellan Akupunktur2000 och andra akupunkturformer?

Den mest grundläggande skillnaden är att Akupunktur 2000 fungerar via hjärnan och inte energibanor (meridianer). En annan skillnad (framför allt när det gäller smärta) är att de positiva effekterna (dvs. att smärta minskar eller försvinner helt) kan upplevas mycket fort efter att första nålen satts in; det är vanligt att man upplever smärtminskning inom 30 sekunder.

Jag tror att Akupunktur2000 skulle vara bra för mig, men jag är nålrädd, vad ska jag göra?

Sticket av den tunna akupunkturnålen känns av endast cirka 1 sekund. Skulle det ändå vara så att du känner dig mycket nervös inför nålisättningen så är det inga problem! Nålrädsla går ofta lätt att minska eller ta bort med hjälp av EFT säg bara till när du bokar tid så avlägger vi extra tid för att släppa den rädslan. Om du ändå inte vill bli stucken (men skulle må bra av det) så är det ingen fara heller eftersom jag kan erbjuda dig Quantum-Touch och/eller EFT istället.

Vad är skillnaden mellan vanlig coaching och Energicoaching?

Energicoaching innehåller många av de viktiga delarna från vanlig coaching och dessutom så tar man på ett effektivt sätt hand om de inre blockeringarna som står i vägen för ditt mål. Det är just dessa blockeringar (som ofta är undermedvetna) som  är så enormt viktiga att neutralisera för att du ska kunna nå ditt mål.

Ta som exempel alla människor som önskar att gå ner i vikt: i dagens samhälle finns det ett oändligt antal dieter och träningsformer och informationen om detta är väldigt lätt att tillgå. Trots detta så är det många som inte kommer igång med sin viktnedgång eller kommer igång med den men efter ett tag så är de tillbaka där de började eller rentav har de lagt på sig ännu mer vikt. Hur kan det komma sig? P.g.a. negativa känslor. T.ex. kanske du äter när du känner dig uttråkad, ledsen, ensam eller tom inuti? Om då mat/godis är ett sätt för dig att tillfälligt döva dessa negativa känslor, varför skulle du då sluta med detta beteende? Men om du rensar ut orsaken till de negativa känslorna så att du känner dig uppfylld, glad och harmonisk då finns det ju inte längre någon anledning till varför du skulle fortsätta med det matbeteendet eller träningsbeteendet eller vad det nu kan handla om!

Energicoaching handlar alltså om att åstadkomma en långsiktig/permanent lösning där alla delar (medvetna och undermedvetna) av dig är i harmoni med det mål du vill uppnå!

Hur kan du rimligtvis hjälpa personer med så många olika saker? Är du verkligen specialist på så många områden?

Jag har full förståelse för den frågan om man är uppvuxen i det västerländska samhället. Här har vi specialister på allt möjligt; hjärta, ögon, mage, flygfobi, sluta-röka-coacher m.m. m.m. De metoder jag använder mig av kan användas till många olika problem och utmaningar därför att de verkar på en djupare grundläggande energinivå. Tack vare att de verkar på denna grundläggande orsaksnivå där problem och utmaningar manifesteras som energiblockeringar så spelar det ingen roll vad problemet är på en fysisk nivå. Det spelar alltså ingen roll om det gäller nervositet att tala inför grupp eller ryggont – båda är energiblockeringar som kan neutraliseras/balanseras.

Så för att sammanfatta: nej jag är inte specialist på alla områden, däremot är jag specialist på att hjälpa dig att bli av med blockeringar!

Måste jag tro på metoderna du använder för att det ska fungera? Handlar det bara om placeboeffekt?

Nej! Det fungerar bra även för personer som är tveksamma och skeptiska. En bra utgångspunkt är att vara neutral. Det viktigaste av allt är att du verkligen VILL få till stånd en förändring!

Hur kan det komma sig att man använder samma akupunkturpunkter i EFT oavsett vad man vill uppnå?

För att det går så fort att knacka på alla de punkterna man använder och därför skulle det ta längre tid att testa fram vilka specifika punkter som är bäst och knacka specifikt på dem.

Igår efter behandlingen/coachingen så var smärtan borta/så kände jag mig på gott humör. Men idag så känner jag mig sämre, betyder det att behandlingen/coachingen inte fungerade för mig?

Inte alls! Detta fenomen kallas för förstförsämring och händer inom alla naturliga behandlingsmetoder. Det innebär helt enkelt att din kropp har påbörjat en självläknings- och utrensningsprocess för att lösa upp en blockering på ett djupare plan: från roten så att säga. Även om det tillfälligt kan kännas jobbigt med en försämring så kom ihåg att förstförsämring är en positiv effekt - som leder till att du kan nå en högre nivå av välbefinnande i det långa loppet.

Att tänka på om du upplever förstförsämring:

1. Drick mycket vatten och vila/ta det lugnt.

2. Fortsätt med behandlingarna! Gör inte misstaget att tro att behandlingen inte lyckats. Tvärtom har den haft effekt och det är viktigt att fortsätta så läkeprocessen kan fullföljas och dessutom så brukar fler behandlingar korta ner/eliminera förförsämringen.

 

Jag är gravid, kan jag komma till dig?

Enligt lag får jag inte behandla gravida. Det går dock bra om du kommer för coaching (t.ex. om du vill bli av med din förlossningsrädsla) och vi använder en mental teknik.


Energicoaching
Behandlingar
FAQ
Kunder berättar
Priser
Om företaget
Kontakt
Hem