Recura - Hälsa & Utveckling - John Åström - 070-233 27 64 - John@recura.se

Kunder berättar

Whiplash sen 12 år tillbaka

"Med en whiplashskada och fibromyalgi som grund så brukar jag med jämna mellanrum bli liggande i värk. Det är någonting som jag har vant mej vid och vet att när jag har jobbat för hårt, stressat eller varit utsatt för drag så kommer värken förr eller senare. Men det kan jag stå ut med. Det går ju över. I maj i år fick jag en förkylning som jag inte riktigt skötte så bra så den utvecklade bihåleinflammation. Och med den kom en otrolig huvudvärk i nacken som gjorde mig oförmögen att arbeta. Det blixtrade för ögonen, jag var så stel i nacken att huvudet inte gick vrida på. Jag sökte läkare, sjukgymnast, åt värktabletter som godis, och i ren desperation for jag till akuten där jag blev inlagd. Men inget hjälpte. I 4 veckor låg jag pall i sängen. Nu kan man väl också säga att om man får välja tillfälle när man ska bli sjuk så är semestertider ingen hit...


Min mamma hade fått John Åströms mobilnr av en bekant och tyckte att jag skulle ringa honom.
- Ja,ja, tänkte jag, ytterligare en akupunktör. Det har ju inte fungerat förrut, så jag lade lappen med numret åt sidan. Men när sjukvården inte kan hjälpa griper man till slut efter alla halmstrån, så jag letade igen lappen och slog hans nummer och fick komma redan dagen därpå. Jag berättade för honom i stora drag vad som hade hänt och var jag hade ont. Han började med att sätta akupunkturnålar i yttersta fingerlederna, armvecken och i käkarna. Och sedan höll han handen över det onda området bak i nacken och började andas på ett mycket speciellt sätt...(det var här min man slutade lyssna på mig...) Jag tänkte "han är inte klok" men helt plötsligt började jag känna hur värken började flytta på sig, än var den bakom ögonen, än var den i en axel och till slut hade minskat så mycket att den var helt borta. Alldeles omtöcknad kunde jag bara glatt konstatera - VÄRKEN ÄR BORTA! Efter en enda behandling! Oavsett om man tror på den här sortens behandling eller inte så fick åtminstone min skeptiker till man något förhöjda ögonbryn när jag kom hem och han fick se förändringen. Det enda felet jag grämer mig över är att jag inte ringde John på Recura med en gång."  

Agneta Karlsson, Skellefteå

Ryggsmärtor

”När jag skulle fylla 24 år hade jag redan haft besvär med ryggen till och från under nästan 10 års tid. Besvären kom främst under somrarna när jag jobbade extra och gjorde många tunga lyft. Det kunde komma smygande eller på en gång så att jag fastnade i ett framåtlutat läge och blev kvar där. Smärtan kunde sitta i upp åt en vecka åt gången. Läkarna hade konstaterat att ett av mina ben var kortare än det andra vilket kan ha varit orsaken till problemen. Jag hade sökt mig till olika kiropraktiker men hjälpen blev bara tillfällig. Så när jag träffade John Åström på Recura och han berättade om de metoder han arbetade med blev jag intresserad och ville prova. Efter behandlingen med EFT och Quantum-Touch minskade problemen drastiskt. Näst intill obefintligt.

Jag kan känna av ryggen ibland men får aldrig samma problem som tidigare. Har till och med gått igenom en graviditet utan det minsta bekymmer vilket jag hade oroat mig för innan! Min son har hunnit bli 1 år nu och det blir många lyft men ryggen håller än vilket jag är väldigt tacksam för.”

 Elin Wennberg, 25 år, företagare, Rosvik

Ont i armen på grund av spricka

”På min morgonpromenad snubblade jag och föll så illa att jag fick en spricka i överarmen. Detta hände hösten -03. Haft ont och känt svaghet i armen i fem år. Varken läkare eller sjukgymnast har kunnat hjälpa mig, men efter 3 behandlingar hos Recura – Hälsa & Utveckling (med Akupunktur 2000 och Quantum-Touch) har jag fått tillbaks styrkan och smärtan i armen är borta.”

Tora Wallström, frisör Rosvik

Flygrädsla 

 ”Jag har sedan barnsben rest mycket och ofta med flygplan. Har alltid tyckt om själva flygresan och känslan av att vara högt ovan molnen. Ända tills jag var gravid - då var det svettningar och skallrande tänder som gällde; jag var jätterädd och då främst när planet lyfte. Denna flygrädsla har hållit i sig de senaste tio åren och jag har saknat den tid då jag kunde resa iväg utan att gruva mig över flygningen.

 Inför en resa som krävde tre flygningar fick jag hjälp av John i form av EFT. Jag fick lära mig olika sätt att knacka på bla knogarna och såg fram emot att prova den metoden vid flygstarten. Det fungerade! Under första flygningen hade jag hjärtklappning och var spänd i hela kroppen, men märkte att metoden med knackningarna faktiskt fick mig lugnare. Den tredje resan skulle ta tre timmar och normalt brukar dessa timmar vara väldigt påfrestande för mig. Denna gång somnade jag då planet började backa ut från bryggan och vaknade inte förrän en timme senare... Jag sov i stort sett under hela resan och var alltså helt avslappnad och lugn i kroppen. Jag är övertygad om att jag kommit över min flygrädsla tack vare EFT!”

Tina, Piteå

Reumatism och allergi

”För 6 år sedan fick jag problem med värk i hela kroppen. Fingerleder, knän, axlar, armbågar.

Efter 3 år hos 2 st olika reumatologer får jag diagnosen Ra-. Jag fick alla möjliga mediciner allt från pronaxen, Arcoxia, kortison till methotrexate. Cellgiftbehandling i låg dos. Mådde bara sämre och sämre och slutade med alla mediciner då det inte blev bättre. Reumatologen avskrev aktiv behandling då de inte fanns någonting dom kunde göra, men prognosen såg god ut då ingen skelettförändring hade skett. Under dessa år var jag 100% sjukskriven. Det hjälpte inte att försäkringskassan var på mig och ville sjukpensionera mig. Jag var 23 år jag ville inte ha sjukpension, jag ville ha hjälp!

Det var då John Åström på Recura frågade mig om jag ville att vi skulle försöka lindra mina besvär. De visade sig att min värk var väldigt mentalt/känslomässigt influerad; genom en emotionell resa [en slags guidad visualisering under avslappning, Johns anm.] kom det fram saker som jag inte alls hade tänkt på. Min mamma gick bort när jag var 9 år gammal. De var känslor som var undanstoppade och John hjälpte mig ta i tu med känslorna med hjälp av EFT och jag började känna mig väldigt mycket bättre i sinnet, jag hade fått hoppet tillbaka. Matrix energetics fick jag också några behandlingar med, de hade väldigt bra kortvarig effekt. Jag kunde vara helt bra i hela kroppen flera dagar. De var oerhört skönt! Jag gick på 1-2 behandlingar/vecka och jag började arbeta! Efter flera år 100% sjukskriven, så ville försäkringskassan sjukpensionera mig, de sa att jag inte kan jobba i mitt skick, men var jag äntligen tillbaka på fötterna!

Började jobba 25%, gick ganska snabbt upp till 50% sedan 75%, detta skedde inom loppet av 6 månader. Sommaren var här och min pollenallergi trädde fram ordentligt. EFT och laserbehandling [Allergy Antidotes] hos John gjorde att allergin försvann helt på
bara 2 behandlingar.

Så jag jobbade 75% och det gick tack vare John, hade fortfarande ett ganska stort steg
kvar: mitt mål att jobba 100%. Jag fick höra av John om Quantum-Touch och Akupunktur 2000, som jag också provade på. Det tog inte lång tid så var jag helt återställd och så här bra minns jag inte när jag kände mig senast. 

Idag ca 1 år efter senaste behandlingen är allergin nästan helt obefintlig. Värken i kroppen är väldigt låg jag är helt utan medicinering och jobbar 100%. 

Jag rekommenderar Recura starkt! Man behöver inte tro på metoderna för att det ska fungera, ge det en chans!”

Man, 26 år.

Ryggont och chokladsug

”Hej John!

Ville bara skriva och tacka dig för Quantum-Touch behandlingen som jag fick av dig förra lördagen i Munksunds simhall, har inga problem i ryggen sen jag fick behandlingen av dig! Du har magiska fingrar!!! Även suget efter choklad är borta efter EFT, det funkade är klart imponerad, trodde inte det skulle fungera.”

Siv Sonnebro, Piteå

Divertikulit (inflammation i tarmfickor)

”Insjuknade akut i divertikulit och blev inlagd på lasarett våren 2007. Behandlingen bestod av dropp för att tarmen skulle vila och en penicillinkur. Jag åt mina penicillintabletter, men kände mig orkeslös och fortsatt orolig i magen. John gjorde en (1) behandling med Quantum-Touch (QT) några dagar efter jag kommit hem från lasarettet. Det var meningen att behandlingen skulle ta 45 minuter. Jag kände omedelbart att någonting hände i min mage och efter ca 40 minuter fick jag avbryta för att springa på toaletten. Nästa dag var det ideliga toalettbesök, total tarmtömning. Dag 3 (efter QT behandlingen) kände jag mig helt återställd! Naturligtvis fullföljde jag min penicillinkur, men jag är övertygad om att behandlingen med QT var helt avgörande för mitt snabba tillfrisknande. Hösten 2007 kallades jag till tarmröntgen och då fanns inga spår av tarmfickor på röntgenbilderna.”

Kvinna, 50+

Astma och allergier

”Jag har under minst 20 års tid av och till haft allergiska besvär med luftvägarna och även haft överkänslighet för vissa födoämnen. Senaste perioden tog jag upp till 4 olika preparat för astmabesvären. 

Efter att fått behandling hos John Åström på Recura i Piteå vid två tillfällen, har jag varit symtomfri i två månader utan att behöva använda medicinerna. Jag är lättad och tacksam för detta, då mina besvär ibland varit socialt handikappande.”

Asta Berglund, pensionär Piteå

Allergier, svåra bensmärtor, sorg och vrede

”Jag heter Barbro och jag lider av astma och allergi. Allergin gör att jag inte kan äta vad som helst. Jag måste till exempel avstå från många frukter och grönsaker. Och förr kunde jag inte äta mandel. 

Så träffade jag John Åström. Han berättade att han tillämpade EFT- metoden. Jag sade, att jag önskade att jag skulle kunna äta mandel. Men jag var allergisk mot mandel. Jag kunde inte alls äta den.  John tyckte att jag skulle försöka med EFT-metoden. Jag kan väl inte säga att jag trodde på den helt och hållet, men det skadar väl inte att försöka, tänkte jag. Det är rätt svårt att beskriva EFT. Som jag ser det är den ett samarbete mellan terapeuten och patienten.

Allra först fick jag lägga några mandlar i ena handflatan medan John testade om jag var allergisk mot mandel. Det visade sig att jag var oerhört allergisk. Han sade till mig att lägga mandlarna på bordet intill mig. Och då upptäckte vi båda att handflatan var alldeles illröd, där mandlarna hade legat. Så allergisk var jag. 

Sedan berättade jag för John om problemet som upptog mina tankar. Han formulerade då en mening som jag skulle upprepa varje gång jag ”knackade” på de akupunkturpunkter som var aktuella för EFT. Så gjorde vi i flera omgångar. Då och då frågade han mig, om jag kände någon förändring och så testade han mig om jag fortfarande var allergisk. Eftersom jag var det, fortsatte vi behandlingen. Min allergi tycktes ligga djupt. Jag hade varit allergisk mot mandel i cirka femton år.

Så när John gjorde ett test igen, sade han, ”Nu är det borta”. Med ens trodde jag fullt och fast på att det var så. Jag tog mandlarna som låg på bordet, stoppade dem i munnen och började tugga. John blev lite förskräckt, när han såg vad jag gjorde men det var ingen fara. Min mandelallergi var borta, försvunnen.

För min astma och allergi går jag på kontroll hos en läkare, som är specialist. Jag berättade för henne att jag blivit botad för min allergi mot mandel. Jo, det kunde hon tro, sade hon, men hon tillade genast, att sådant där hjälper bara tillfälligt. Detta hände för fem år sedan. Det känns konstigt att säga det, men min läkare fick fel. Jag äter fortfarande  en handfull mandel varje dag utan att känna några obehag.

Som jag nämnde är det svårt att beskriva EFT. Kanske man uppfattar det olika. Jag upplever att EFT aktiverar min egen energi till att läka den smärta eller det allergiproblem jag har. Just då hade jag ett problem som ständigt upptog mina tankar och som jag ser det stal dessa negativa tankar en hel del av min energi. EFT-metoden hjälpte mig att få bort de negativa tankarna. Då lösgjordes energi som användes för att läka allergi i mitt fall. Hur EFT än fungerar, så är jag glad över att kunna äta mandel.

För tre, fyra år sedan började jag få kramper i smalbenen. Efter vad jag har hört är det vanligt med sådana kramper. Men de kramper jag fick var så svåra, att det var outhärdliga. Jag vred mig i plågor och jämrade mig som ett sjukt djur. Jag finner inget lämpligt ord för att beskriva dessa kramper. De var helt enkelt djävulska. Jag hade fått recept på smärtstillande medicin av läkare. Den lindrade smärtan något men bara för en kort stund. När smärtorna var som värst, önskade jag att jag skulle få dö, så att slapp denna infernaliska plåga. 

Något år tidigare hade jag hos John Åström fått hjälp mot allergi genom EFT- metoden. John och jag bor på långt avstånd från varandra. Jag sände ett mail till John och beklagade mig. Han ringde upp mig och föreslog att vi skulle pröva EFT-metoden per telefon. Inte trodde jag att det skulle fungera men John övertalade mig.

 Vid denna tid upptog en djup sorg mina tankar, delvis kände jag också vrede över, att detta skulle drabba just mig. Allt detta berättade jag för John i telefon. Han ville att jag skulle gradera smärtan i mina kramper från 0-10, varpå jag svarade att den skalan inte räckte till. Om de smärtor han kände till som de värsta hade nummer 10, så hade mina smärtor 20.

Vi började med EFT. När jag knackade på punkten under ögat, kändes den väldigt öm. John sade åt mig att knacka extra länge på den punkten. Emellanåt stannade jag upp och berättade om min sorg och vrede, som liksom vällde upp. Vi fortsatte med EFT. Gång på gång.

Plötsligt kände jag att smärtan i benen avtagit. Samtidigt kände jag att min vrede var borta. Jag försökte faktiskt frammana den men det gick inte. Den var försvunnen. Min sorg hade varit mycket djup. Det var väl därför det tog lång tid med denna behandling. Jag minns inte exakt men jag bedömer att det tog två till tre timmar. Efteråt blev jag väldigt trött. Kroppen hade varit på helspänn hela tiden den fruktansvärda smärtan pinat min lekamen. Nu var smärtan borta.

Ibland är jag livrädd för att den förfärliga krampen och smärtan ska komma tillbaka men det har den inte gjort. Den sorg och vrede jag kände då har jag lämnat bakom mig och de upptar inte längre mina tankar.”

Barbro, pensionär, Stockholm.

Sveda och stickningar på tungan och i gomseglet 

”Hej! Mitt namn är Eva och jag har fått Akupunktur 2000- och EFT-behandling hos John. Mitt besvär var sveda och stickningar på tungan och i gomseglet. Totalt var jag på sju stycken behandlingar och blev helt återställd. Jag rekommenderar denna behandling varmt då mina läkarbesök ej har givit något resultat. Många tack till John då jag åter kan äta och dricka som vanligt tack vare behandlingen, som jag såg som ett alternativ till mina läkarbesök.”

Eva, Piteå.

Värk och stelhet i ryggen, kalla fötter, samt whiplash

”Har under en längre tid haft värk och stelhet i ryggen, kalla fötter, samt en gammal whiplash-skada. Har fått behandling med Akupunktur 2000 och Quantum-Touch på Recura - Hälsa & Utveckling av John och har blivit helt smärtfri. Tack för behandlingen!”

Frida Fredriksson, Piteå.

Stamning

"Stamningen är nästan helt borta [efter några få behandlingar] men ibland återkommer den lite, det beror på situationen. Om jag gör korsande rörelser innan så hjälper det, något jag sällan behöver tänka på. Det är otroligt vilken skillnad det är om man jämför med innan behandlingen då jag stammade jättemycket, nu är jag mer förvånad när jag stammar lite grann. Jag var på en mässa i Tyskland och pratade engelska med några förlag jag bokat tid med, utan problem. Det är något som jag vet att jag haft enorma problem med tidigare. Som ordförande i en förening och som cirkelledare är det också jätteskönt att inte behöva oroa sig för stamningen."

Magnus Esko, 29 år, företagare, Piteå 

 Flygrädsla, chokladsug, räsla att våga nya saker, ryggskott och bruten lilltå

”Första gången jag kom i kontakt med EFT, var för flera år sedan på en kurs i kinesisk medicin. Jag satt på den tiden i Svenska Akupunkturförbundets styrelse, vilket innebar en hel del resande med flyg. Eftersom jag var mycket flygrädd var detta en pina för mig. En kurskompis coachade mig med EFT. Resultatet var otroligt! Flygrädslan var borta till 90 % nästa gång jag flög.

Sen jag lärde känna John för några år sedan, har han hjälp mig med olika problem och blockeringar. Jag hade ett enormt chokladsug som försvann efter 30 minuter med Johns hjälp. När jag skulle flytta ner till Skåne i somras, kände jag naturligtvis en stor oro och tankarna snurrade i huvudet. Lämna trygga Piteå och kasta mig ut i något okänt. EFT blev ännu en gång lösningen på mina problem. Jag upplevde att jag blev mer fokuserad på det positiva och kunde sålla bort irrelevanta negativa tankar och känslor.

John har också behandlat mig med Quantum-Touch när jag fick ryggskott och när jag bröt lilltån, med förbluffande resultat. Ryggskottet försvann på någon enstaka behandling. Smärtan i lilltån var borta på 30 minuter och dagen efter var blånaden borta. Jag kan tillägga att jag brutit lilltån flera gånger och jag har då haft besvär sex till nio månader varje gång.”

Roger Svensson, 39 år, akupunktör, EslövEnergicoaching
Behandlingar
FAQ
Kunder berättar
Priser
Om företaget
Kontakt
Hem